Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca bo v tretjem krogu kvalifikacij za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Nantesu v Franciji, v torek, ob 17. uri, na Otočcu, gostila reprezentanco Ukrajinke. Mlade Slovenke, ki so se izkazale z zelo dobro igro na ekipnem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem, bodo proti peto uvrščeni reprezentanci sveta, igrale brez selektorke Vesne Ojsteršek in igralke Ane Tofant, ki sta bili v soboto v Italiji udeleženki hude prometne nesreče.

Na srečo sta jo Vesna Ojsteršek in Ana Tofant v prometni nesreči, ki jo je zakrivil voznik avtobusa, v kateri je bilo 26 oseb pripeljano v bolnišnico, odnesli brez hujših posledic, vendar v torek ne bosta mogli pomagati slovenski reprezentanci v boju z ukrajinsko izbrano vrsto. Namesto Vesne Ojsteršek bo ekipo vodil Jože Urh, v njej pa bodo Alex Galič, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar. Dekleta bodo v polni zasedbi šele v ponedeljek zvečer.

»Najbolj pomembno je, da se Vesna in Ana nista poškodovali. Res je, da nisem imel prav veliko časa, da bi si pogledal posnetke ukrajinske reprezentance. Vem, da ima v svoji zasedbi dve ‘lovki’, Gano Gaponovo in Tatjano Bilenko, ki sta zelo neugodni, zelo nevarna pa je tudi napadalka Margatira Pesotska. Že to, da so se na Švedskem uvrstile v četrtfinale, kjer so jih premagale Japonke, jasno govori o tem, kdo bo v torek v vlogi favorita. Za nas bo vsaka zmaga velik uspeh, bo pa to lepa priložnost za naše mlade igralke, ki jim bo vsaka tekma proti tako kakovostnim igralkam lahko samo koristila,« je pred torkovo tekmo dejal Jože Urh.

V prvem krogu kvalifikacij za nastop na EP 2019 so Slovenke na Poljskem izgubile z 0:3, medtem ko so Ukrajinke v drugem krogu doma brez izgubljenega niza premagale Poljakinje. Čeprav so Ukrajinke, njihova najbolje uvrščena igralka na svetovni lestvici je Gana Gaponova (61.), za njo pa Tatjana Bilenko (97.), Solomija Bratejko (118.) in Margarita Pesotska (134.), izrazite favoritinje, se Alex Galič (113.), Aleksandra Vovk (330.) in Katarina Stražar (386.) zagotovo ne bodo predale brez boja.

.