Miha Štamcar, 15.11.2018 ob 21:24

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca, ki si je z zmago v Belgiji v prejšnjem krogu kvalifikacij za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu 2019 v Franciji že zagotovila prvo mesto v svoji skupini, bo zadnjo tekmo igrala v torek, 20. novembra, v Murski Soboti. Dvoboj z Romuni se bo začel ob 18. uri v športni dvorani OŠ III, selektorka Andreja Ojsteršek Urh pa je tokrat povabila Darka Jorgiča, Denija Kožula, Jana Žibrata, Petra Hribarja in Tilna Cvetka.

V Murski Soboti so prireditelji bolj ali manj že pripravili vse potrebno za dvoboj z Romuni, ki sicer, vsaj kar se prvega mesta na lestvici skupine 2, ne bo odločal o ničemer, vendar to nikakor ne pomeni, da se v Prekmurju ne obeta pravi namiznoteniški spektakel. Tokrat brez Bojana Tokiča, ki ima obveznosti do slovenske vojske. »Glede na to, da smo si že zagotovili prvo mesto, nismo zaprosili, da bi prestavili udeležbo na vojaških vajah. Tako bodo priložnost ob Jorgiču in Kožulu dobili še nekateri mlajši igralci. Ker imajo bolj ali manj vsi še klubske obveznosti, se bomo dobili šele v ponedeljek, ko bomo ob 18. uri v Murski Soboti imeli trening,« je odsotnost trenutno 55. igralca svetovne lestvice pojasnila Andreja Ojsteršek Urh.

Romuni bodo v Mursko Soboto prišli v svoji najmočnejši zasedbi, tudi s finalistom letošnjega posamičnega evropskega prvenstva Oividium Ionescum, ki je 46. na svetovni lestvici. Ob njem so na seznamu selektorja Andreija Filimona še Honor Szöch (79.), Adrian Crisan (156.), Cristian Pletea (165.) in Rares Sipos (252.). Najbolje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici bo tako ob odsotnosti Bojana Tokiča Darko Jorgić na 57. mestu, Deni Kožul je 118., Jan Žibrat 389., Peter Hribar 568. in debitant v članski izbrani vrsti Tilen Cvetko 603.

V petek čakata Jorgič in Kožula še tekmi v evropski ligi prvakov. Jorgič bo s Saarbrückenom gostoval na Danskem prvi ekipi Roschilde Bordentennis, Kožul pa bo doma z ekipo SGP Walter Wels gostil ruski TTSC UMMC, ki vodi v skupini B. SGP Walter Wels je s tremi porazi na četrtem mestu v svoji skupini, medtem ko si Saarbrücken z dvema zmagama in porazom deli prvo mesto s francoskim Vailante Sports Angersom in poljskim Dartom Bogorio.