Miha Štamcar, 09.10.2019 ob 21:23

Na letošnjem predzadnjem letošnjem turnirju svetovne serije ITTF World Tour Platinum v Bremnu, zadnji bo od 14. do 17. novembra v Linzu, je bil Darko Jorgič na pragu uvrstitve na glavni turnir, v odločilni partiji pa ga je premagal najboljši afriški igralec, Nigerijec Quadri Aruna s 4:1 (8, 3, 12, -9, 8). Za Bojana Tokiča je bilo konec tekmovanja v tretjem krogu predtekmovanja, s 4:2 (6, -9, 9, -5, 10, 8) je bil boljši od njega Japonec Masataka Morizono.

Aktualni slovenski državni prvak je v tretjem krogu predtekmovanja bil hud boj z 28-letnim Špancem Alvarom Roblesom, 78. igralcem svetovne lestvice ITTF. Sedem let starejši Robles je vodil že s 3:1 v nizih, v maratonskem petem nizu, ki je bil prelomen, je bil Hrastničan bolj zbran v končnici, šesti in sedmi pa je bil popolnoma v njegovi domeni. Končni izid je bil 4:3 (-7, 8, -10, -7, 12, 5, 5) za Jorgiča (45.).

Manj uspeha je imel Tokič (49.), ki mu je nasproti stal Japonec Masataka Morizono. Odločilen je bil peti niz, ki je v končnici pripadel 24-letnemu Japoncu, 44. igralcu svetovne lestvice ITTF. Vendar je tudi Morizono ostal brez uvrstitve med najboljših 32 posameznikov izredno močnega turnirja v Nemčiji, kjer iz prve deseterice svetovne lestvice manjkata le aktualni svetovni prvak Ma Long in Šved Mattias Falck. S 4:2 je bil boljši od njega Youngsik Jeoung iz Južne Koreje.

Brez uvrstitve med svetovno elito pa je ostal tudi Jorgič, ki je dvoboj z Arono začel solidno, vendar je nato v končnici uvodnega niza popustil, prav tako pa ni prišel do svoje igre v drugem nizu. V tretjem je bil dvoboj enakovreden, na koncu pa so prevladale izkušnje deset let starejšega Nigerijca. Ko je 21-letni Hrastničan v četrtem nizu v še eni dramatični končnici izkoristil svojo prvo zaključno žogico, je nekoliko zadišalo po preobratu. Žal le zadišalo, kajti Aruna je bil v petem nizu spet boljši ter slavil s 4:1 (8, 3, 12, -9, 8).