Zaradi nastopa slovenske reprezentance na odrtem mladinskem turnirju na Slovaškem je bila prva polfinalna tekma končnice v ligi Vzajemna 1. SNTL za ženske na sporedu že v torek. V njej je branilec naslova, Arrigoni iz Izole, v Ljubljani premagal Kajuh Slovan s 5:2. V soboto se bosta v drugem polfinalnem obračunu pomerili ekipi Vesne in Logatca, v soboto pa bodo na sporedu tudi prve polfinalne tekme končnice v ligi Vzajemna 1. SNTL moški, para pa sta Kema I – Krka in Maribor – Inter Diskont I. Naslova iz lanske sezone branita Arrigoni in Krka. V polfinalu in finalu se igra na dve zmagi.

Izolčanke, ki so redni del državnega prvenstva končale na prvem mestu, so na dobri poti, da si že v sredo, 23. maja, ko so na sporedu druge polfinalne tekme končnice, zagotovijo uvrstitev v finale. V torek so v Ljubljani po zaslugi Jane Ludvik, ki je dobila vse tri svoje dvoboje ter Lee Paulin, ki je slavila v obeh svojih, na kolena spravile domači Kajuh Slovan, pri katerem sta bili po enkrat uspešni Lara Opeka in Tjaša Novak.

Po dogovoru med ekipama Vesne in Logatca bo prva polfinalna tekma v soboto na sporedu v Zalogu. V rednem delu državnega prvenstva sta se obe tekmi končali šele po devetem dvoboju, obakrat pa so z minimalnim izidom slavile Založanke.

V prvi moški ligi so v najboljšem položaju Novomeščani, ki bodo imeli prednost domačega igrišča v morebitni tretji tekmi tudi v finalu. Seveda, če se bodo vanj uvrstili. V rednem delu državnega prvenstva so v obeh tekmah premagali Pucončane, ki bodo naredili vse, da se uvrstijo v veliki finale. Lani so jih v polfinalu zaustavili Ravenčani, medtem ko je bila Krka boljša od Maribora.

Prav Mariborčani in Ravenčani pa se bodo letos med sabo pomerili v drugem polfinalnem paru končnice. Zanimivo je, da so v prvem medsebojnem obračunu letošnje sezone na Ravnah slavili mariborski igralci, izid je bil 5:3, z enakim izidom pa so bili nato v Mariboru boljši Ravenčani.

V soboto bo na sporedu tudi kvalifikacijski obračun za uvrstitev v ligo Vzajemna 2. SNTL. Na prvi tekmi bo Ilirija, ki je v drugoligaški konkurenci zasedla deveto mesto, gostila Križe, drugouvrščeno ekipo 3. SNTL, ekipa iz Križ pa bo imela prednost v morebitnem tretjem dvoboju.

Iz lige Vzajemna 1. SNTL ženske je izpadlo Preserje, med najboljšimi desetimi klubi v novi sezoni bo igrala Ljubljana, v ligi Vzajemna 1. SNTL moški pa ne bo več Ptuja, ki ga bo nadomestil NTS Cornilleau Mengeš II, medtem ko bo novi član lige Vzajemna 2. SNTL moški ŠD SU.

Druge polfinalne tekme končnice v vseh treh ligah bodo na sporedu v sredo, 23. maja, morebitne tretje pa v soboto, 26. maja.