Četverici slovenskih reprezentantk, ki so že v prejšnjih sezonah igrale v tujini, se je v letošnji pridružila še Lea Paulin, ki se je Aleksandri Vovk in Katarini Stražar pridružila v avstrijski ekipi Ossiachersee Bodensdorf. Vse tri so bile aktivne tudi minuli konec tedna, tako kot tudi Ana Tofant, ki s Panonijo iz Novega Sada v srbski Super ligi še ni izgubila. Alex Galič, povratnica po poškodbi, v letošnji sezoni igra za švicarsko ekipo Rapperswil-Jona, vendar v Švici trenutno ne igrajo. Tako kot tudi ne na Hrvaškem, kjer za Vrsar igra dolgoletna slovenska reprezentantka Manca Fajmut.

V Bečeju je v soboto in nedeljo potekal tretji letošnji turnir v srbski ženski Super ligi, ki je bil spet uspešen za Ano Tofant, ki je s Panonijo dobila obe tekmi. Tekma z Novim Sadom, branilcem naslova, je bila prestavljena, zato pa je Panonija v soboto s 4:0 premagala Čoko, v nedeljo, prav tako s 4:0 pa še Crveno zvezdo. Panonija je trenutno na prvem mestu in je še brez poraza, tako kot tudi Novi Sad, ki pa ima dve tekmi manj. Razveseljiv je tudi podatek, da Tofantova v desetih svojih dvobojih še ni izgubila.

Vendar pa Tofantova ne igra le v srbski ligi. »V Franciji igram še za klub Leers OSTT, in sicer nekatere tekme z žensko ekipo v ligi Nationale 3 dames ter preostale tekme z moško ekipo v Prenationale ligue du Hauts-de-France, kjer so dovoljene tudi mešane ekipe. Na začetku sezone je bil cilj ženske ekipe preboj v ligo Nationale 1 (francoska druga liga), ki pa zaradi epidemije covid-19 in z njo povezanih omejitev žal v letošnji sezoni ne bo dosežen, saj se je francoska zveza odločila, da se bo zaradi neprijetnih okoliščin odigrala samo polovica prvenstva. Za nas to pomeni, da v primeru zmage v National 3 lahko s septembrom 2021 tekmujemo v National 2, ne pa tudi v National 1, kar je bil prvotni cilj sezone. V Franciji namreč lahko po polovici prvenstva preideš v višjo/nižjo ligo,« pa je o tekmah v Franciji povedala igralka iz Mengša.

Slovenska trojka v Bodensdorfu trenutno na petem mestu

Kar tri tekme so minuli konec tedna v prvi avstrijski ligi na turnirju v Kufsteinu igrale tudi Katarina Stražar, Aleksandra Vovk in Lea Paulin, ki se je pred letošnjo sezono v ekipi Ossiachersee Bodensdorf pridružila reprezentančnima soigralkama. V soboto je Ossiachersee Bodensdorf izgubil obe svoji tekmi, v prvi ga je s 4:3 premagala ekipa Raiba Kirchbichl. Slovenske reprezentantke so po enkrat zmagale in izgubile, praznih rok pa je ostala tudi dvojica Stražar in Vovk. S 4:2 je bil zanje premočna tudi ekipa CarinthiaWinds’ Villach, sicer drugouvrščena ekipa prvenstva, za katero igra tudi Kiara Šegula, ki pa tokrat ni igrala. Za Ossiachersee Bodensdorf sta po enkrat slavili Stražarjeva in Vovkova. V nedeljo je Ossiachersee Bodensdorf, ki ima po enajstih odigranih tekmah pet zmag in šest porazov, tako da je trenutno peti, s 4:2 premagal ekipo ESV-Tischtennis-Bruck/Mur, za katero igra tudi Katja Tomažič. Dvakrat je do zmage prišla Stražarjeva, po enkrat pa Paulinova in Vovkova. V ligi vodi Linz, ki imata tako kot CarinthiaWinds’ Villach deset zmag in en poraz.

Galič in Fajmutova v pričakovanju nadaljevanja prvenstva

»Na žalost tudi v Švici že nekaj mesecev ne igramo. Vsi upamo, da bodo konec februarja sprostili lockdown in da bomo lahko vsaj polovico sezone odigrali. To pomeni, da v najboljšem primeru igramo samo osem tekem, po enkrat z vsako ekipo, kar za našo ekipo niti ne bi bili slabo, saj se želimo uvrstiti v prvo švicarsko ligo,« je o svojem trenutnem statusu povedala Alex Galič, še vedno najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici, ki se po dolgotrajni odsotnosti počasi vrača namiznemu tenisu. Igra za moško ekipo Rapperswil-Jona, saj je v Švici to možno, svojo zadnjo tekmo pa so imeli 17. oktobra in je po do zdaj štirih odigranih tekmah še brez poraza. »Težko je reči, ali normalno treniram, vsekakor pa manj, kot sem. Še vedno je glavna ovira glava, saj si še ne upam igrati na ‘polno’. Upam, da bo tudi do tega prišlo, kajti da bi nekaj delala le na pol, ni zame. Kot rečeno, trenutno to še ni to, ampak ostajam pozitivna,« je še dodala Galičeva.  

Brez tekem je že nekaj časa tudi dolgoletna slovenska reprezentantka Manca Fajmut, ki se je po evropskem prvenstvu v Luksemburgu poslovila od izbrane vrste. Zdaj je trenerka mlajših kategorij v NTK Krka, ob tem pa že nekaj let igra v prvi hrvaški ligi. Dolgo je igrala za večkratnega hrvaškega državnega prvaka, ekipo Dr. Časl, v letošnji sezoni pa je članica Vrsarja. »Konec novembra je tudi na Hrvaškem prišlo do prekinitve tekmovanja. V načrtu je, da bi se liga nadaljevala konec februarja. Seveda, če spet ne bo prišlo kaj vmes,« je povedala večkratna slovenska državna prvakinja v posamični konkurenci in z ekipo Fužinar Interdiskont.