Miha Štamcar, 15.08.2020 ob 21:33

V času, ko so se slovenske reprezentantke v Novem mestu borile za tri mesta, ki so vodila na evropsko prvenstvo za posameznice in dvojice v Varšavi, na sporedu bo med 15. in 20. septembrom, je bila Alex Galič s svojim klubom Rapperswill-Jona na pripravah v Izoli. Še vedno najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici, trenutno je na 157. mestu, je sicer v glavnem delala na telesni pripravljenosti, tu in tam pa je v roke že prijela tudi namiznoteniški lopar.

»Dobra novica je, da bolečin ne čutim več, vendar je strah še vedno prisoten, zato se želim počasi spet vrniti v namizni tenis. Trenutno več pozornosti namenjam fitnesu in telesni pripravljenosti, čeprav sem v roke vzela tudi že namiznoteniški lopar in nekaj malega že igrala. V tem trenutku je najbolj pomembno, da me na pripravah ni nič bolelo, ko sem skušala odigrati tudi kakšen spin, seveda pa še nisem na svoji stoodstotni pripravljenosti. Da bom spet stara Alex, bo še dolga pot, toda z voljo se daleč pride,« je o pripravah v Izoli povedala Galičeva, ki so jo težave z vretenci v zgornjem delu hrbta za dlje časa oddaljili od namiznega tenisa. Za slovensko izbrano vrsto je zadnjič igrala junija lani na evropskih igrah v Minsku.

»Na žalost zdaj ni turnirjev, tako da je situacija trenutno zelo nepredvidljiva. Upam, da bom kmalu lahko začela z rednimi treningi, in da bom lahko igrala švicarsko ligo, ko pa se bodo spet začeli mednarodni turnirji, bi se rada kakšnega udeležila, da bi lahko branila barve Slovenije. To še vedno zelo pogrešam,« si vrnitve v državno reprezentanco želi 26-letna dvakratna državna prvakinja med posameznicami, ki se bo v prihodnjih mesecih posvetila tudi študiju.

»Preselila sem se v Švico, kjer bom od septembra naprej delala magisterij iz poslovne administracije. Študij je zelo dobro časovno postavljen, da bom še naprej lahko povezovala šport in študij, kar je zame zelo pomembno,« je v kratkem pogovoru še dejala do neugodnih težav s hrbtom najboljša slovenska namiznoteniška igralka, ki bi pomlajeni izbrani vrsti prišla še kako prav.