Miha Štamcar, 09.08.2018 ob 22:22

Na odprtem mednarodnem turnirju Nigerije, ki sodi v challenge svetovne serije, bo svojo predstavnico po zaslugi Alex Galič imel tudi slovenski namizni tenis. Aktualna slovenska državna prvakinja bo v Lagosu šesta nosilka, s tekmovanjem pa bo začela v petek, ob 9. uri po srednjeevropskem času.

Tudi za večino slovenske ženske namiznoteniške reprezentance so poletni dnevi nadvse delovni. Po pripravah na Kopah sredi julija so slovenske reprezentantke s treningi nadaljevale na Otočcu, prva pa se bo v boje podala Alex Galič, ki bo kot edina slovenska predstavnica nastopila na odprtem mednarodnem turnirju Nigerije.

»Pot v Nigerijo je bila zelo naporno, saj sva z Alex praktično potovali vso sredo. Dobro je, da je postavljena v glavni žreb, v prvem krogu pa se bo pomerila z domačinko Halimo Hussain, težje delo pa jo v primeru zmage čaka potem v drugem krogu, kjer naj bi bila njena nasprotnica Kitajka Wensheng Wei,« je pred prvim dvobojem svoje varovanke dejala Vesna Ojsteršek, selektorka slovenske ženske izbrane vrste, ki bo po turnirju v Nigerijo z Galičevo odpotovala na turnir svetovne serije v Bolgarijo.

»V Bolgarijo bo nastopila še Ana Tofant, na Češkem pa se jima bo pridružila še Aleksandra Vovk. Po koncu teh turnirjev bomo videli, kako smo se pripravili na novo sezono in kaj bomo morali postoriti pred posamičnim evropskim prvenstvom v Alicanteju, kjer bomo nastopili z Alex Galič, Ano Tofant, Aleksandro Vovk in Katarino Stražar,« je še dodala Ojsterškova.

V igri dvojic bo Galičeva igrala z Italijanko Giorgio Piccolin, s katero bosta v prvem krogu prosti.