Tudi Aleksandra Vovk je med tistimi igralkami, ki po pandemiji koronavirusa še ni začela z normalnimi treningi. Vendar to ne pomeni, da vmes počiva, nasprotno, dobra dva meseca premora od namiznoteniške žogice je izkoristila za telesno pripravo. Sama pravi, da tako dobro še nikoli ni bila pripravljena. Sicer pa bo tudi v novi sezoni igrala v najboljši avstrijski ligi za ekipo SC Ossiachersee Bodensdorf 1, v kateri sta še Katarina Stražar in Špela Burgar. V minuli sezoni je bila v njej boljša le Angležinja Tin Tin Ho.

Svoj edini poraz v avstrijskem državnem prvenstvu je mlada Mojstrančanka, ki že tretjo sezono igra za SC Ossiachersee Bodensdorf 1, je doživela prav v svojem zadnjem letošnjem nastopu, ko je na gostovanju v Linzu morala priznati premoč Tin Tin Ho. Do prekinitve je bila njena ekipa četrta.

»Z igrami v avstrijskem državnem prvenstvu sem lahko zadovoljna. Če ne bi bila poškodovana pred prvo tekmo drugega kroga, pa bi morda bile še eno mesto višje, saj sta bili Špela Burgar in Katarina Stražar le eno tekmo do zmage. V vsakem primeru pa želimo v prihodnji sezoni narediti še korak naprej,« se je na minulo, predčasno končano prvenstvo v avstrijski bundesligi, ozrla Vovkova.

Tudi nadarjena Vovkova, ki blesti tudi na pevskih odrih, je bila med tistimi, ki jih je selektorka slovenske članske izbrane vrste pohvalila za prizadevnost v času epidemije koronavirusa. »Res je čudno, ko nekaj, kar delaš dvakrat dnevno, kar na enkrat ne moreš več. Seveda pa doma nisem počivala in upam si reči, da telesno pripravljena, kot sem zdaj, nisem bila še nikoli, kajti vse treninge za mizo so zamenjali treningi za telesno pripravljenost. Z normalnimi treningi pa še nisem začela, saj se moramo še dogovoriti z ravnateljico v moji OŠ, ali bi bilo to izvedljivo. Sama bolj upam, da bi lahko trenirala v Avstriji v Bodensdorfu, predvsem pa zelo pogrešam tekmovanja.«

Zadnje večje tekmovanje je bilo v Varaždinu na evropskem prvenstvu do 21 let. Žal je imela pred njim težave z ramo, kar je zagotovo vplivalo na izide, tako kot tudi na državnem prvenstvu, kjer pa je navkljub temu s Katarino Stražar slavila med dvojicami.

»Rama me včasih, vendar zelo redko, zaboli, ko naredim, kakšen čuden gib, vendar je veliko bolje, saj sem imela zdaj veliko časa delati specifične vaje za krepitev. Mednarodnih turnirjev letos res ni bilo veliko, vendar se mi zdi, da smo na vseh, na katerih smo nastopile, dale vse od sebe,« je dejala Vovkova, ki je trenutno na 288. mestu članske svetovne lestvice in na 88. mestu v kategoriji do 21 let.

Tako kot večina slovenskih igralk in igralcev pa si želi, da bi NTZS čim prej odprla namiznoteniški center.

»Za vse nas bi bila to najboljša rešitev. Osebno zelo pogrešam namiznoteniški center v Novem mestu, kjer smo imeli ekipni duh, ki ga ne more nič nadomestiti. V nadaljevanju sezone si želim še pojačati trening, zato si toliko bolj želim, da bi prišli do centra, obenem me prihodnje leto čaka še matura, tako da se bom potrudila po najboljših močeh.«