Tekmovanja

Miha Štamcar, 26.02.2018 ob 00:51

Namiznoteniške igralke Arrigonija iz Izole so zmagovalke prvega pokala državnih prvakov, ki se je minuli konec tedna odvijal na Otočcu. V organizaciji NTK Krka in pod okriljem Namiznoteniške zveze Slovenije so nastopili tudi aktualni slovenski državni prvaki, ki so v polfinalu morali priznati premoč poznejšemu zmagovalcu, turškemu Bešiktašu, v tekmi za tretje mesto pa so nato Novomeščani premagali Aladžo iz Sarajeva.

Read more »

V soboto in nedeljo je bil na Ravnah finalni turnir ekipnega državnega prvenstva za kadete in kadetinje. Na veliko veselje prirediteljev turnirja sta oba naslova ostala na Ravnah. Tako so kadeti Fužinar Inter Diskonta ubranili lanskoletni naslov iz Izole, drugi je bil Mengeš I, tretja pa Kema, pri kadetinjah pa so prav tako do prvega mesta prišle domače igralke, z istim številom točk pa je bila druga Letrika, tretji pa Mengeš.

Read more »

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu v Luksemburgu presenetila z bronasto kolajno, bo kvalifikacije za EP 2019 začela na Otočcu z reprezentanco Belgije. Dvoboj z Belgijci se bo začel ob 17. uri, ob isti uri pa bodo v Gdansku svojo prvo tekmo v predtekmovanju igrale tudi najboljše slovenske namiznoteniške igralke, ki bodo skušale nuditi čim boljši odpor petouvrščeni ekipi z zadnjega evropskega prvenstva. Evropsko prvenstvo bo leta 2019 v Nantesu v Franciji. Read more »

V soboto in nedeljo bo na Ravnah na Koroškem potekal letošnji zaključni turnir za ekipne naslove v kadetski konkurenci. Naslova bosta branila domači Fužinar Interdiskont med kadeti, med kadetinjami pa je bil najboljši Arrigoni iz Izole.   Read more »

S petkovimi tekmami prvega in drugega kroga bo v dvorani športnega centra na Otočcu potekal prvi pokal državnih prvakov balkanskih držav v namiznem tenisu, ki se bo končal v nedeljo. V organizaciji NTK Krke in pod okriljem Namiznoteniške zveze Slovenije bosta nastopila tudi aktualna slovenska državna prvaka, Krka v moški ter Arrigoni v ženski konkurenci.

Read more »

Ta konec tedna je namiznoteniški klub Vesna Zalog organiziral odprto prvenstvo Ljubljane – 39. Jahklov memorial za mlade namiznoteniške igralce in igralke. Na tekmovanju je nastopilo več kot 160 igralk in igralcev iz 24. klubov treh držav: Slovenije, Hrvaške in Italije. Tekmovanje je potekalo v dvorani osnovne šole Kašelj v odlični organizaciji domačega kluba, ki je vsem omogočil optimalne tekmovalne pogoje, kar se je tudi odrazilo v kakovostnih dvobojih.

Read more »

Miha Štamcar, 17.02.2018 ob 22:50

Po štirinajstih dneh premora zaradi zaključnega turnirja ekipnega državnega prvenstva v mladinski kategoriji se je danes nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. V moški ligi je v derbiju 15. kroga ravenski Inter Diskont I v Mariboru premagal domačine s 5:3, obe točki pa so v gosteh v Murski Soboti osvojili tudi Novomeščani. V gosteh je v Mengšu do minimalne zmage prišla Savinja Lean Rešitve, derbi začelja je pripadel Arrigoniju, Kema pa doma Ptujčanom ni oddala niti niza. V prvi ženski ligi je Arrigoni že na slovenski kulturni praznik premagal Kajuh Slovan, danes pa je Vesna v gosteh brez izgubljenega dvoboja ugnala Letriko.  

Read more »

V organizaciji NTK Ptuj je v soboto in nedeljo potekalo ekipno državno prvenstvo za mladince in mladinke. Po dveh drugih mestih so se naslova državnih prvakov med mladinci veselili igralci Arrigonija, drugi je bil Fužinar Inter Diskont, tretji pa Mengeš 1. Med mladinkami je bil še tretjič zaporedoma najboljši Mengeš, po lanskem četrtem mestu je za dve mesti napredoval Kajuh Slovan, tretje pa so bile igralke Arrigonija.

Read more »

V sredo je bila na sporedu še zadnja tekma 14. kroga v 1. SNTL za moške, v kateri so Ravenčani s 5:1 premagali Sobočane. Z zmago so se na prvem mestu izenačili s Krko, z dvema zmagama v domači ekipi sta se izkazala Darko Jamšek in Mitja Horvat.

 

Namiznoteniški igralci Inter Diskonta I so bili po pričakovanjih boljši od gostov iz Murske Sobote, ki so do svoje edine zmage prišli po zaslugi Tomaža Roudija, ki je premagal Janeza Petrovčiča. Vendar je bil prav Petrovčič tisti, ki je domači ekipi dokončno priigral peto zmago za novi dve točki. Pred tem sta bila po dvakrat uspešna Darko Jamšek in Mitja Horvat.

V preostalih tekmah 14. kroga, ki so bile na sporedu že v soboto, je Kajuh Slovan v gosteh premagal Ptuj s 5:1, v gosteh je s 5:2 v Puconcih slavil tudi Maribor, medtem ko sta Krka in Savinja Lean Rešitve doma premagala Mengeš I oziroma Arrigoni.

Tekme 15. kroga 1. SNTL za moške bodo na sporedu v soboto, 17. februarja.

V organizaciji NTK Sobota je v športni dvorani pri III OŠ v Murski Soboti v nedeljo, 4. februarja, potekal 2. TOP-8 turnir v sezoni 2017/18 za člane in članice. Podobno kot v Muti na prvem turnirju je v prvi skupini prvo mesto osvojil Peter Hribar (Krka), z istim številom točk pa sta bila druga in tretji Tom Šfiligoj (tujina) in Andraž Avbelj (Mengeš). V ženski konkurenci je bila najboljša Katarina Stražar (Mengeš), ki je v sedmih dvobojih osvojila 13 točk, kolikor tudi drugouvrščena Ivana Zera (Vesna), tretja pa je bila z eno manj Lea Paulin (Arrigoni).

Read more »

 

https://scontent.flju1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22886045_378244055941023_6601987101211175549_n.jpg?oh=ceef9ac9283a4e886c3607a15215ff41&oe=5B218DC3

V 14. krogu 1. SNTL za moške so v derbiju Mariborčani v gosteh premagali Kemo I in se z njo na tretjem mestu izenačili po točkah. S tekmo manj ima 22 točk tudi Inter Diskont I, ki je svoj dvoboj s Soboto prestavil na 7. februar, z dvema točkama več pa vodi Krka, ki je doma brez večjih težav premagala Mengeš. Derbi začelja je brez izgubljenega dvoboja pripadel Kajuh Slovanu, pomembne zmage se je veselila tudi Savinja Lean Rešitve. V 1. SNTL za ženske sta vodilni ekipi zmagali, Arrigoni s 5:0 proti Preserju, Vesna pa po hudem boju z Logatcem.  

Read more »

ORGANIZATOR TEKMOVANJA:
NTK Ptuj

KRAJ:
Športna dvorana CENTER, Volkmerjeva cesta 19, Ptuj

ČAS:
Sobota, 10. 02. 2018 z začetkom ob 10.00
Nedelja, 11. 02. 2018 z začetkom ob 10.00

URNIK TEKMOVANJA:
Sobota (v predtekmovalnih skupinah):

  1. kolo ob 10.00
  2. kolo ob 12.30
  3. kolo ob 17.00

Nedelja:

  1. kolo finalnih skupin ob 10.00
  2. kolo finalnih skupin ob 12.30

PRAVICA NASTOPA:
V finalu ekipnega prvenstva RS 2017/2018 za mladince in mladinke so si pravico nastopa po odigranih  kvalifikacijskih turnirjih pridobili naslednji klubi:

MLADINCI: NTK ARRIGONI, NTS MENGEŠ I, NTS MENGEŠ II, NTK LOGATEC, ŠD SU, NTK VESNA, NTK FUŽINAR INTERDISKONT, NTK TEMPO
MLADINKE: NTS MENGEŠ, NTK ARRIGONI, NTK KEMA, NTK LETRIKA, NTD KAJUH SLOVAN, NTK PTUJ, NTK MUTA, NTK VESNA;

Vsi igralci/igralke morajo biti pravilno registrirani za slovenske klube za sezono 2017/2018. Nastopijo lahko igralci/igralke rojeni  leta 2000 in mlajši.

NAČIN IGRANJA:
Prvenstvo se igra v dveh enakovrednih predtekmovalnih skupinah s po štirimi ekipami, ki se žrebajo (nosilce določi državni kapetan), nato pa se prvo in drugo uvrščeni ekipi iz  obeh predtekmovalnih skupin uvrstita v finalno skupino za uvrstitev od 1. do 4. mesta, tretje in četrto uvrščeni pa v finalno skupino za uvrstitev od 5. do 8. mesta. V finalno skupino se prenese rezultat relevantnega dvoboja iz predtekmovalne skupine.

Če katera od ekip, ki se je na kvalifikacijskem tekmovanju uvrstila v finale DP, sodelovanje odpove, se namesto nje pokliče naslednjo uvrščeno ekipo iz skupine ekipe, ki se je nastopu v finalu prvenstva odpovedala.

Vsi ekipni dvoboji se igrajo po  Swaythling sistemu do petih dobljenih iger. Pred posameznim ekipnim dvobojem, tako v predtekmovanju kot na finalnem turnirju, kapetana ekip izžrebata poziciji A in X v Swaythling sistemu (kdor dobi žreb lahko izbere pozicije A, B, C ali pozicije X, Y, Z). Vsaka ekipa lahko v enem dvoboju zamenja le enega igralca po prvih treh odigranih tekmah (po prvem krogu) ali pa po šestih odigranih tekmah (po drugem krogu). Igralca lahko zamenja samo v primeru, da ima ekipa v postavi vpisano rezervo (rezervi) in to le s pravilno  vpisanim rezervnim igralcem.

Vse posamezne igre se igrajo na tri dobljene nize.

ŽOGICE:
JOOLA ***

MIZE:
TIBHAR in JOOLA

PRIJAVE:
Po spletni aplikaciji NTZS: do srede 07. 02. 2018  do 12.00.

 ŽREBANJE:
V  pisarni  NTZS  v  četrtek,  08. 02. 2018 ob 12.00.

PRIJAVNINA:
Znaša za vsako prijavljeno ekipo 50,00 EUR in jo je potrebno plačati na podlagi izdanega računa v osmih dneh od datuma izvedbe tekmovanja.

PRENOČIŠČA:
Prenočišča: Na voljo je več prenočišč (splet), nekatera od jih so: Hostel Poetovio (Dijaški dom Ptuj), Arbajterjeva ulica 6, elektronska pošta: poetovio@youth-hostel.si,  Prenočišča Žiga, Panonska ulica 1, Oddaja sob Panorama, Maistrova ulica 19, Šilak Vladimir s.p. – Oddaja sob, Dravska ulica 13, Gostišče pri Tonetu, Zadružni trg 13, Hostel Sonce, Zagrebška cesta 10…

Opozorilo: Ta vikend je na Ptuju vrhunec pustnih dogajanj in je velika verjetnost da bodo prenočitvene zmogljivosti na Ptuju zelo zasedene.

DELEGAT NTZS:
g. Bojan Terbuc (031 651 594)

PREDSTAVNIK ORGANIZATORJA:
g. Boris Šegula

VODJA TEKMOVANJA:
g. Stane Krajnc

VRHOVNI SODNIK:
g. Darko Drćić

NAGRADE:
Prve tri ekipe  prejmejo pokale in  po 5 medalj za   igralce/igralke in trenerja.

VSE OSTALO:
Po pravilnikih NTZS, ETTU in ITTF.

REZULTATI:
Prosimo organizatorja, da po končanem tekmovanju sporoči rezultate na:

 

Za strokovne službe NTZS pripravil Darijan Vizjak

V organizaciji NTK Križe je danes v Dvorani tržiških olimpijcev potekal 1. odprti turnir Republike Slovenije za mladince in mladinke. Na tekmovanju je nastopilo 45 mladincev in 36 mladink iz 21 klubov.

Največ razloga za veselje so imeli v taboru NTK Krka, saj je svoj krstni nastop na republiških turnirjih v dresu Dolenjcev z odliko prestal Darko Jorgić, ki je v finalu s 3:0 premagal 1. nosilca turnirja Patrika Sukiča (NTK Kema Puconci). Pokal za tretje mesto sta osvojila Deni Kožul (NTK Logatec) in Erik Paulin (NTK Arrigoni).

Pri dekletih je smetana odšla na Koroško, v glavni vlogi pa je bila najboljša mladinka pri nas ta hip Zala Veronik (NTK Fužinar), ki je brez večjih težav osvojila turnir. V polfinalu je s 3:1 premagala Urško Čokelj (NTK Arrigoni), v finalu pa še Gajo Paradiž (NTK Muta) brez izgubljenega niza s 3:0 in tako maščevala poraz svoje sestre dvojčice Nike, ki je v polfinalu proti Paradiževi izgubila na 10. točki odločilnega niza.

S turnirji na državni ravni prihodnjo nedeljo pričenjajo tudi člani, ki se bodo na 1. OT merili v Ravnah na Koroškem.

Rezultati in lestvice.

Preskoči na orodno vrstico