Razno

Konec minulega tedna so na Brdu pri Kranju podelili Bloudkove nagrade in plakete za leto 2017, ki je najvišje državno priznanje na področju športa. Med dobitniki Bloudkove plakete je bil za svoje več kot 50-letno aktivno in uspešno sodelovanje v različnih odborih in komisijah tudi Matija Krnc. V svoji bogati namiznoteniški karieri, ki jo je začel leta 1956 v takratnem Krimu, je bil še posebej aktiven v tehnični in sodniški komisiji, izkazal pa se je tudi pri organizaciji tekmovanj v Sloveniji in v drugih državah, članicah ETTU (Evropske namiznoteniške unije). Lani septembra mu je ETTU podelil najvišje priznanje, Badge of Honour.

Read more »

Ta konec tedna je namiznoteniški klub Vesna Zalog organiziral odprto prvenstvo Ljubljane – 39. Jahklov memorial za mlade namiznoteniške igralce in igralke. Na tekmovanju je nastopilo več kot 160 igralk in igralcev iz 24. klubov treh držav: Slovenije, Hrvaške in Italije. Tekmovanje je potekalo v dvorani osnovne šole Kašelj v odlični organizaciji domačega kluba, ki je vsem omogočil optimalne tekmovalne pogoje, kar se je tudi odrazilo v kakovostnih dvobojih.

Read more »

V organizaciji NTK Ptuj je v soboto in nedeljo potekalo ekipno državno prvenstvo za mladince in mladinke. Po dveh drugih mestih so se naslova državnih prvakov med mladinci veselili igralci Arrigonija, drugi je bil Fužinar Inter Diskont, tretji pa Mengeš 1. Med mladinkami je bil še tretjič zaporedoma najboljši Mengeš, po lanskem četrtem mestu je za dve mesti napredoval Kajuh Slovan, tretje pa so bile igralke Arrigonija.

Read more »

V sredo je bila na sporedu še zadnja tekma 14. kroga v 1. SNTL za moške, v kateri so Ravenčani s 5:1 premagali Sobočane. Z zmago so se na prvem mestu izenačili s Krko, z dvema zmagama v domači ekipi sta se izkazala Darko Jamšek in Mitja Horvat.

 

Namiznoteniški igralci Inter Diskonta I so bili po pričakovanjih boljši od gostov iz Murske Sobote, ki so do svoje edine zmage prišli po zaslugi Tomaža Roudija, ki je premagal Janeza Petrovčiča. Vendar je bil prav Petrovčič tisti, ki je domači ekipi dokončno priigral peto zmago za novi dve točki. Pred tem sta bila po dvakrat uspešna Darko Jamšek in Mitja Horvat.

V preostalih tekmah 14. kroga, ki so bile na sporedu že v soboto, je Kajuh Slovan v gosteh premagal Ptuj s 5:1, v gosteh je s 5:2 v Puconcih slavil tudi Maribor, medtem ko sta Krka in Savinja Lean Rešitve doma premagala Mengeš I oziroma Arrigoni.

Tekme 15. kroga 1. SNTL za moške bodo na sporedu v soboto, 17. februarja.

V organizaciji NTK Sobota je v športni dvorani pri III OŠ v Murski Soboti v nedeljo, 4. februarja, potekal 2. TOP-8 turnir v sezoni 2017/18 za člane in članice. Podobno kot v Muti na prvem turnirju je v prvi skupini prvo mesto osvojil Peter Hribar (Krka), z istim številom točk pa sta bila druga in tretji Tom Šfiligoj (tujina) in Andraž Avbelj (Mengeš). V ženski konkurenci je bila najboljša Katarina Stražar (Mengeš), ki je v sedmih dvobojih osvojila 13 točk, kolikor tudi drugouvrščena Ivana Zera (Vesna), tretja pa je bila z eno manj Lea Paulin (Arrigoni).

Read more »

admin, 29.12.2017 ob 11:39

Bela žogica: 11. številka, december 2017

Spoštovani!

Izšla je 11. izdaja (spletne) Bele žogice.

Iz vsebine:

 • Bronasta medalja z zlatim leskom
 • Skupščina NTZS
 • Besede trenerja pred odločilno tekmo za medaljo proti Švedski!
 • Izjave dobitnikov medalj
 • Iz Sochija z dvema medaljama
 • Po drugem EPINTU še SPINT
 • Znaki ob nepravilnem servisu
 • Darko Jorgić
admin, 04.10.2017 ob 14:14

Spoštovani predsednik združenja ligašev, spoštovani predstavniki klubov SNTL!

Na osnovi sestanka z izvršnim direktorjem trženja v podjetju VZAJEMNA, d.d., g. Dimitrijem Šulinom (na sliki), vam želim sporočiti, da je omenjeno podjetje pripravljeno prevzeti sponzorstvo nad SNTL. Sponzorski dogovori so sestavni del moje kandidature za novi mandat predsednika NTZS za obdobje 2017 – 2021

Kot je bilo že najavljeno pred dnevi, je omenjeno podjetje pripravljeno prevzeti vse opertiavne stroške v zvezi z izvajanjem lig ter stroške prenosov finalnih tekem na eni od športnih TV programov. Ker so se sedaj stroški vodenja lig financirali s strani klubov v obliki participacij, združenju ligašev predlagam, da se torej v novi sezoni klube oprosti plačila participacij za lige.

Verjamem, da boste vsi klubi to novico sprejeli z navdušenjem, saj gre za izpolnitev dolgoletne želje, ki nam odpira še druga poglobljena sodelovanja s tem sponzorjem.

Posebej pa želim poudariti, da se bom za realizacijo tega dogovora zavzel tudi v primeru, če bo v petek NTZS dobila novo vodstvo.

 

S spoštovanjem,

Mag. Marjan Hribar

Predsednik NTZS

Spoštovani,

Obveščamo vas, da smo na naši spletni strani objavili razpis Tečaja splošnih vsebin, ki ga Fakulteta za šport izvaja že več let. Na tečaju bodo predavali eni najbolj priznanih strokovnjakov s svojega področja, večinoma vsi redni profesorji na FŠ. Z opravljenim tečajem bodo, ob predhodnem dogovoru zveze s FŠ, vašim kandidatom priznane splošne vsebine in s tem del usposabljanja za posamezen naziv.

Celoten razpis in vse dodatne informacije boste našli TUKAJ.

V primeru dodatnih vprašanj smo na voljo.


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za športlogo_leftside
Martin Tuš, prof. šp. vzg
Strokovni sodelavec za usposabljanja v športu  / Educational programs in sports expert

Center za vseživljenjsko učenje v športu / Center for lifelong learning in sport

Fakulteta za šport / Faculty of sport

Gortanova ulica 22, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia
T.: +386 1 5207 752
Martin.Tus@fsp.uni-lj.siwww.fsp.uni-lj.si

Spoštovani,

Skladno s sklepom 44. Redne letne skupščine NTZS, ki je bila 30. avgusta 2016 na Otočcu, sklicujem sestanek o problematiki delovanja trenerske organizacije, ki bo:

v četrtek, 8. septembra 2016, ob 12:00

v prostorih VARNOST-i Mb na  Baragovi Ulici v Ljubljani.

Vabljeni:

 • Člani trenerske organizacije
 • Predstavniki klubov NTZS
 • Predsednik Strokovnega Sveta NTZS
 • Reprezentančni selektorji

Predsednik NTZS
mag. Marjan Hribar

IconWord32Vabilo predsednika NTZS

 

Spoštovani sodelavci, starši, trenerji, predsedniki klubov, klubski funkcionarji in ljubitelji namiznega tenisa!

Z veseljem vam sporočamo, da je na 59.  kadetskem in mladinskem evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Zagrebu navdušila naša reprezentanca in sicer:

 • posamezno: Darko Jorgić – bronasta medalja,
 • ekipa kadetinj v postavi: Katarina Stražar, Lea Paulin, Lara Opeka in Nika Kobetič bronasta kolajno,
 • mešani pari mladinci: Tamara Pavčnik in Darko Jorgić – bronasta medalja
 • dvojice kadetinje: Katarina Stražar – bronasta medalja

Olimpijske igre – Rio de Janeiro

 • člani posamezno OI – Bojan Tokić – 9. mesto

Ker ste del zgodovinskega uspeha namiznega tenisa v Sloveniji tudi Vi, vas prijazno vabimo na sprejem in druženje, ki ga bo Namiznoteniška zveza Slovenije organizirala v torek, 30.8.2016 ob 13 uri, v Hotelu Šport na Otočcu.

Upamo, da se boste dogodka udeležili in pokazali podporo našim mladim športnikom, ki so navdušili celotno Evropo!

Vabilo na dan NT, Otočec, 30.08.2016

 

Po daljšem testiranju bodo v začetku sezone, torej 1. julija 2016,  sodniki začeli uporabljati nove znake ob nepravilnem servisu. Nove znake je potrdila ITTF URC in se bodo uporabljali na vseh tekmovanjih, ki se igrajo po pravilih ITTF. Oglejte si jih v priloženem dokumentu. Read more »

admin, 14.06.2016 ob 14:09

Pred kratkim nas je zapustil eden od pomembnih soustvarjalcev slovenske namiznoteniške zgodovine Milan Košir.

Kot predsednik Železničarskega kluba Ljubljana je pomembno vplival na namiznoteniška dogajanja tako v petdesetih kot šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Vrsto let je bil član izvršnega odbora NTZS, še posebno pomemben pa je njegov prispevek pri organizaciji nepozabnega svetovnega prvenstva leta 1965 (SPENT) v Ljubljani v novozgrajenem športnem hramu – Hali Tivoli. Kot direktor Železniške tiskarne Ljubljana je poskrbel, da so vsi udeleženci prvenstva prejeli izredno lične biltene, brošure in drugo tiskano gradivo. Najbolj pa so bili presenečeni trenerji, tekmovalci in seveda predvsem poročevalci, ki so vsak dan prvenstva dobili zjutraj v predalnike dnevni program in rezultate prejšnjega dne, saj so bili stiskani preko noči, kar je bilo za takratne razmere nekaj izjemnega.

Kot igralec posebne peresne drže sicer ni dosegel kakšnih vrhunskih rezultatov, zato pa so bili njegovi varovanci Bojan Kern, Anton Tomažič in Tomaž Zajc stalni ali občasni reprezentanti v bivši državi ter nekaj let člani elitnega ligaškega razreda. Predvsem pa je bil tudi pobudnik združitve ljubljanskih klubov v močno Olimpijo, medtem ko so v drugih ljubljanskih sredinah bolj skrbeli za naraščaj, saj je bilo po SPENT zanimanje za namizni tenis tolikšno, da ljubljanski klubi niso zmogli sprejeti vseh, ki so se hoteli vključiti v posamezne klube. Ker se je v tistih časih veliko potovalo z vlaki, je bil tudi pobudnik prvih sponzorskih sredstev v obliki pomoči pri nabavi železniških vozovnic za skoraj vse slovenske klube, ki so igrali v prvi ali drugi jugoslovanski ligi.

Po izredno uspešno izvedenih tekmovanjih v Laškem in na Otočcu nas v septembru čaka še en pomemben mednarodni turnir, saj bomo tokrat na Otočcu gostili mladince in kadete. Read more »

Namiznoteniška zveza Slovenije je v pomlad zakorakala s še enim novim partnerjem, slovenskim proizvajalcem montažnih hiš, podjetjem Lumar iz Maribora, ki je poznano predvsem po svojih trajnostnih in okolju prijaznih pasivnih tehnologijah, za katere je bilo tudi že večkrat nagrajeno.

Marko Lukić, lastnik in direktor podjetja Lumar, je ob tem dejal: »V podjetju Lumar tudi pri svojem poslovanju sledimo načelom, ki so značilne za šport – jasno postavljeni cilji, trdo delo za njihovo uresničitev, preciznost pri izvedbi in pošten športen boj s konkurenti. Še posebej z veseljem podpiramo šport mladih, saj ta zelo dobro vpliva na osebnostni razvoj in rast mladostnikov, hkrati pa jih dela bolj uspešne,« predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije mag. Marjan Hribar pa je dodal: »Podjetje Lumar je ‘zeleno’ podjetje, ki s svojim sloganom ‘Živeti bolje’ pooseblja naš šport in še posebej mladinsko reprezentanco, nepopustljivo in polno življenjske energije. Zelo ponosni smo, da smo uspeli pritegniti tako izjemnega partnerja, in prepričani, da se bomo skupaj uspešno razvijali naprej tako na domačih kot na tujih tleh.«

Podjetje Lumar je z Zvezo podpisalo enoletno pogodbo, obe strani pa verjameta, da bosta z uspešnim sodelovanjem razvili dolgoročno partnerstvo.

Igralcu članske namiznoteniške reprezentance, disciplinskemu kršitelju Bojanu Tokiću, stanujočem Adamičeva ulica 22, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju besedila »disciplinski kršitelj«) je bil dne 21.03.2016 s strani disciplinskega razsodišča izrečen disciplinski ukrep javnega opomina, in sicer zaradi žalitev funkcionarja oziroma predsednika NTZS, s čimer je le-temu povzročil neposredno etično in moralno škodo, posredno pa je bila s temi njegovimi dejanji povzročena tudi škoda celotni NTZS v smislu ohranjanja njene suverenosti in avtoritete ter zagotavljanja nemotenega razvoja in delovanja le-te.

Pri izbiri vrste disciplinskega ukrepa sta bili s strani disciplinskega razsodišča upoštevani predvsem olajševalni okoliščini, da disciplinski kršitelj še ni bil nikoli kaznovan za nobeno izmed disciplinskih kršitev v skladu z določbami Disciplinskega pravilnika NTZS ter da se je slednji za vsa svoja dejanja pisno opravičil tako predsedniku NTZS kakor tudi drugim članom Izvršnega odbora NTZS.

Na izbiro vrste disciplinskega ukrepa je posredno vplivala tudi že sprejeta odločitev članov Izvršnega odbora NTZS, da se disciplinski kršitelj izključi iz članske reprezentance Republike Slovenije za nastop na ekipnem svetovnem prvenstvu 2016 v Kuala Lupurju (MAS).

Preskoči na orodno vrstico