Vse novice

Na drugem letošnjem turnirju svetovne serije ITTF sta v Bremnu v članski konkurenci do zmage od četverice Slovencev prišla Bojan Tokič in Darko Jorgić. Tokić je v svoji skupini v svojem prvem dvoboju premagal Xiqija Lina s 4:1, medtem ko je Jorgić po porazu s Francozom Canom Akkuzum z 2:4 v drugem dvoboju s 4:0 ugnal Argentinca Huerga. Praznih rok sta prvega dne ostala Deni Kožul, ki je moral priznati premoč Daeseong Choja iz Severne Koreje ter Jan Žibrat, ki je izgubil oba svoja dvoboja. Na turnirju do 21 let je Jorgić v prvem krogu premagal Mariana Mendeza iz Argentine, Kožul pa se je po porazu s Kitajcem Ziyang Yujem poslovil od nadaljnjega tekmovanja v tej konkurenci.

Read more »

Slovenski namiznoteniški igralci, ki so na zadnjem evropskem prvenstvu v Luksemburgu osvojili bronasto kolajno, bodo od 20. do 25. marca nastopili na turnirju svetovne serije ITTF v nemškem Bremnu. Na poti do glavnega turnirja, na katerem bo nastopilo le 32 najboljših posameznikov, bodo morali Bojan Tokič, Darko Jorgić, Deni Kožul in Jan Žibrat prebroditi kvalifikacije, nato pa še dva predkroga. Prvi nosilec moškega dela turnirja je Nemec Timo Boll. V konkurenci do 21 let bo Jorgić v prvem krogu igral proti Argentincu Marianu Mendezu, Deni Kožul pa s Kitajcem Ziyang Jujem.

Read more »

Na državnem prvenstvu do 21 let sta v članski konkurenci manjkala Darko Jorgić in Deni Kožul, v njuni odsotnosti pa je v klubskem obračunu Krke Tilen Cvetko s 4:3 (7, 7, -3, 8, -9, -9, 7) premagal Petra Hribarja. Cvetko in Hribar sta v Novem mestu slavila tudi med dvojicami, v finalu pa sta s 3:0 (9, 8, 5) ugnala Damjana Zelka in Luko Norčiča (Kema). Na ženskem turnirju je za presenečenje poskrbela 15-letna Lea Paulin (Arrigoni), ki je bila s 4:1 (-7, 5, 9, 8) boljša od Ane Tofant (Mengeš). Paulinova in Tofantova sta bili blizu naslova državnih prvakinj tudi med dvojicami, saj sta se uvrstili v finale, kjer sta ju s 3:2 (8, -9, 10, -4, 7) zaustavili Katarina Stražar in Aleksandra Vovk (Mengeš/Krka).

Read more »

Miha Štamcar, 18.03.2018 ob 09:03

V 17. krogu lige VZAJEMNA 1. STNL za člane sta obe vodilni ekipi zabeležili novi zmagi. Branilci naslova so že pred tednom dni v vnaprej odigrani tekmi v gosteh premagali Kemo I s 5:2, Fužinar Inter Diskont I pa je bil doma s 5:1 boljši od Ptujčanov. Dve tekmi sta se končali z izidom 5:3, in sicer so Mariborčani doma premagali Savinjo Lean Rešitve, Mengeš I pa prav tako doma Arrigoni. Dvoboj med Soboto in Kajuh Slovanom I bo na sporedu 22. marca. Tudi v ligi VZAJEMNA 1. SNTL za članice sta vodilni ekipi vpisali novi dve točki. Izolčanke so s 5:1 slavile na Ptuju, Vesna pa je doma s 5:0 premagala Jeseničanke. V Puconcih je domača Kema z minimalnim izidom premagala Muto, s 5:4 pa se je končal tudi dvoboj med Logatcem in Kajuh Slovanom, medtem ko je v boju za obstanek v ligi Lektrika s 5:0 doma premagala Preserje. 

Read more »

Na državnem prvenstvu mlajših kadetinj in kadetov v Novem mestu sta naslova državnih prvakov osvojila Sara Tokič (Letrika) in Aljaž Bobek (Mengeš) in Aljaž Bobek (Fužinar Inter diskont). Nečakinja Bojana Tokiča je v finalu s 3:0 (8, 6, 6) premagala Laro Belaj (Kema), Bobek pa je bil s 3:0 (9, 4, 9) boljši od Davida Grada (Mengeš). Med dvojicami sta slavili Lara Belaj in Kiara Šegula (Kema/tujina), ki sta v dramatičnem finalnem obračunu slavili proti dvojici Polona Horvat in Tina Cafuta (Fužinar Inter diskont/Muta) ter Aljaž Bobek in Blaž Lapajne (Fužinar Inter diskont/Muta), ki sta ugnala Matica Čoparja in Brina Vovka Petrovskega (Savinja) s 3:1 (-7, 9, 9, 7).

Read more »

Miha Štamcar, 16.03.2018 ob 20:48

Trenutno najbolje uvrščeni slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici Darko Jorgić je v osmini finala mednarodnega prvenstva Poljske v Spali po hudem boju in zaostanku z 1:3 premagal Francoza Antoinea Hacharda s 4:3 (9, -7, – 9, -9, 13, 5, 8). Navkljub dobri igri je v četrtfinalu moral priznati premoč Woojina Janga iz Južne Koreje, ki je zmagal s 4:0 (6, 9, 9, 7). Aktualni slovenski državni prvak je bil tudi edini evropski igralec med osem najboljših. Njegova naslednja postaja bo mednarodno prvenstvo Nemčije, ki bo v Bremnu od 20. do 25. marca. Na turnirju svetovne serije bodo ob Jorgiću slovenske barve branili še Bojan Tokić, Deni Kožul in Jan Žibrat.

»V izenačenem prvem nizu je bil Jorgić v končnici bolj zbran, v drugem pa je povedel že s 5:0, taktično je do tega takrat igral odlično, nato pa mu kar naenkrat ni prav nič uspevalo, ne paralela, ne spin brez rotacije in po zaostanku 8:3 v petem nizu je bil že skorajda v izgubljenem položaju. Toda nato je le dosegel dve, tri točke, ki so ga vrnile v igro, serija točk pa se je nadaljevala do njegovega vodstva z 9:8. V dramatični končnici je bil vendarle bolj zbran Darko, ki je šesti in sedmi niz le kontroliral igro in prišel do zaslužene zmage,« je Jorgićevo pot do zmage opisala njegova trenerka Andreja Ojsteršek Urh.

Če ne štejemo Dang Qiuja, ki igra za Nemčijo in Leija Kouja, ki igra za Ukrajino, je bil Jorgić edini evropski igralec med osem najboljših, kjer se je pomeril s trenutno 39. igralcem sveta Woojinom Jangom. V prvem nizu je bil korejski igralec ves čas boljši nasprotnik, zato pa sta bila drugi in tretji niz zelo izenačena, vendar je Jang ohranil večjo zbranost v obeh končnicah. Četrti niz je bil spet v znamenju 23-letnega Korejca.

»Darko preprosto ni imel občutka, da bi izven servisa lahko karkoli naredil. Pozna se mu, da že nekaj časa nismo bili v Aziji in očitno bo treba spet iti tja na trening, da dobi ta občutek. Če ne čutiš žogice, je težko igrati, preprosto moraš to trenirati. Toda navkljub porazu si Darko zasluži vse čestitke, mislim, da je to njegov prvi challenge, da je prišel med osem najboljših, premagal je igralca iz Japonske, Hongkonga, v osmini finala Francoza, tako da bo spet nekoliko napredoval na svetovni lestvici,« je bila z igrami svojega varovanca zadovoljna Ojsteršek Urhova.

V nedeljo bo Jorgić s svojim klubom Bad Königshofen gostil vodilno ekipo nemške bundeslige Borussio iz Düsseldorfa, istega dne bo Bojan Tokić s Saarbrücknom igral doma z Werderjem iz Bremna, kjer se bo v torek, 20. marca, s kvalifikacijami začel turnir svetovne serije.

 

Miha Štamcar, 15.03.2018 ob 20:19

Darko Jorgić, ki je konec minulega tedna osvojil tretje mesto na evropskem prvenstvu do 21 let, je dobro formo potrdil tudi v Spali na mednarodnem prvenstvu Poljske. Aktualni slovenski članski državni prvak se je po zmagah nad Japoncem Harukijem Miyamotom in Tianyijem Jiangom iz Hongkonga uvrstil v osmino finala. Za Denija Kožula je bil v drugem krogu usoden Jonghoon Lim iz Južne Koreje, ki je v prvem krogu turnirja do 21 let premagal tudi Petra Hribarja.

Read more »

Miha Štamcar, 15.03.2018 ob 20:16

V soboto in nedeljo se bodo v Novem mestu za naslove državnih prvakov v posamični konkurenci in med dvojicami borili v kategoriji mlajših kadetinj in kadetov ter v konkurenci do 21 let. Državno prvenstvo bo minilo brez Darka Jorgića in Denija Kožula, ki nastopata na mednarodnem prvenstvu Poljske, tako da Jorgić ne bo branil lanskoletnega naslova iz Cerknice, medtem ko bo Ana Tofant pri dekletih do 21 let branila naslov državne prvakinje.

Read more »

Tudi drugi dan mednarodnega prvenstva Poljske v namiznem tenisu so v Spali nastopili trije slovenski predstavniki. Deni Kožul se je z zmago proti Francozu Leo De Nodrestu s 4:2 (-8, 8, 10, 6, -10, 10) neposredno uvrstil v glavni žreb turnirja, na katerega je že uvrščen Darko Jorgić. V svoji predtekmovalni skupini je bil uspešen tudi Jan Žibrat, ki je po hudem boju ugnal Iranca Miada Loftijanadaba s 4:3 (-11, -9, 7, -9, 8, 8, 4), v predkrogu glavnega turnirja pa je moral priznati premoč Rusa Vjačeslava Burova, ki je zmagal s 4:1 (7, -5, 9, 3, 9), medtem ko bo Peter Hribar tekmovanje nadaljeval v konkurenci do 21 let.

Read more »

Prvi dan mednarodnega prvenstva Poljske v Spali so nastopili trije slovenski predstavniki, prost pa je bil le Darko Jorgić, ki je že uvrščen na glavni turnir. Deni Kožul je v svoji predtekmovalni skupini 18 s 4:0 premagal Rusa Kirila Šveca, v skupini 36 pa je Jan Žibrat ugnal Romuna Bogdana Singeorzana. Oba bosta z nastopi nadaljevala v sredo, medtem ko je najmlajši član, šele 18-letni Peter Hribar, po dobri igri v skupini 30 izgubil oba svoja dvoboja. Boljša od njega sta bila poljski Kitajec Chuanxi Han in Japonec Yukiya Uda.

Read more »

Miha Štamcar, 13.03.2018 ob 18:56

Po skoraj mesecu dni premora se je s tekmami 16. kroga nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. V prvi moški ligi sta bila na sporedu dva derbija, na obeh pa sta slavili domači ekipi, ki tudi vodita na prvenstveni lestvici. Branilka naslova, Krka, je s 5:1 premagala Maribor, težjo pot do dveh točk pa je imel Inter Diskont I, ki je bil na Ravnah s 5:3 boljši od Keme I. Na preostalih treh tekmah so se veselile gostujoče ekipe, Izolčani so s 5:1 slavili na Ptuju, Sobota je s 5:2 ugnala Savinjo Lean Rešitve, Mengeš I pa s 5:3 Kajuh Slovan. Tudi v prvi ženski ligi sta bili vodilni ekipi uspešni, Izolčanke so v gosteh s 5:0 premagale Jesenice, Vesna pa doma s 5:1 Pucončanke. Tretjeuvrščene Logatčanke so brez izgubljenega niza v gosteh odpravile Preserje, Muta z istim izidom Letriko, medtem ko je Kajuh Slovan doma s 5:3 premagal Ptuj.

Read more »

Miha Štamcar, 11.03.2018 ob 22:56

Slovenska namiznoteniška reprezentanca je na evropskem prvenstvu do 21 let v Minsku po zaslugi Darka Jorgića osvojila bronasto kolajno v posamični konkurenci. Aktualni slovenski državni prvak je bil v polfinalu na pragu uspeha proti Romunu Cristianu Pleteu, ki je v finalu namučil tudi prvega nosilca turnirja Čeha Tomasa Polanskyja, vendar je bil v končnicah nizov premalo zbran. Jorgić bo z Denijem Kožulom, ki se jima bosta pridružila še Peter Hribar in Jan Žibrat od 13. do 18. marca igral na mednarodnem prvenstvu Poljske.

Read more »

Na evropskem prvenstvu do 21 let v Minsku je Romun Cristian Pletea v polfinalu premagal aktualnega slovenskega članskega državnega prvaka Darka Jorgića s 4:3 (9, -7, 10, -5, -5, 7, 9). Jorgić je tako kot lani v Sočiju osvojil bronasto kolajno, Pletea pa je po sobotni zmagi v osmini finala nad Denijem Kožulom v Minsku premagal še drugega slovenskega predstavnika. Njegov nasprotnik v finalu bo Čeh Tomas Polansky.

Read more »

Aktualni slovenski državni prvak Darko Jorgić se je na evropskem prvenstvu do 21 let v namiznem tenisu v Minsku uvrstil v polfinale in bo tudi letos osvojil najmanj bronasto kolajno v posamični konkurenci. V osmini finala je s 4:1 premagal Mareka Badowskega, v četrtfinalu pa s 4:2 Moldavca Andreja Putuntica. Od nadaljnjega tekmovanja se je poslovil Deni Kožul, ki je imel velike težave s poškodbo roke. Zanj je bil usoden Romun Cristian Pletea, ki je slavil s 4:3. V igri dvojic sta se Jorgić in Kožul izpadla v četrtfinalu proti Rusoma Konstantinu Černovu in Arturu Abusevu.

Read more »

Najboljša slovenska namiznoteniška igralca na nedavnem državnem prvenstvu na Otočcu uspešno igrata tudi na evropskem prvenstvu do 21 let v Minsku. Jorgić, ki je drugo postavljeni nosilec turnirja, je v skupini B brez poraza osvojil prvo mesto, kot drugouvrščeni pa se je med najboljših 16 iz skupine F uvrstil tudi Kožul. Od nadaljnjega tekmovanja se je poslovila Ana Tofant.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico