Vse novice

Miha Štamcar, 22.05.2018 ob 21:19

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je tudi svojo drugo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EP, ki bo prihodnje leto v Nantesu, ostala praznih rok. Februarja so na Poljskem izgubile proti domačinkam z 0:3, danes pa jih je s 3:0 pričakovano premagala še Ukrajina, ki je na nedavnem ekipnem svetovnem prvenstvu delila končno peto mesto. Peta reprezentanca sveta mladim slovenskim namiznoteniškim igralkam niso prepustile niti niza. Naslednjo tekmo bodo Slovenke igrale 2. oktobra, ko bodo gostile Poljsko.

Read more »

Miha Štamcar, 22.05.2018 ob 14:33

Prvi dan drugega turnirja letošnje svetovne serije ITTF v Hongkongu so slovenski namiznoteniški igralci na članskem turnirju v prvem krogu kvalifikacij zabeležili zmage. Bojan Tokič je s 4:1 (12, -7, 4, 3, 8) ugnal Francoza Andrea Landrieua, težje delo pa je imel Deni Kožul, ki je proti domačinu Man Ho Kwanom slavil s 4:3 (9, -9, -7, -14, 3, 8, 7). Darko Jorgič je bil v prvem krogu kvalifikacij prost, v konkurenci do 21 let pa je aktualni slovenski državni prvak v prvem krogu ugnal Indijca Gusti Adityja Muariefa s 3:0 (5, 5, 9). Brez napredovanja pa je ostal Deni Kožul, ki je Kožul izgubil proti ameriškemu Kitajcu Kaiju Zhangu z 2:3 (4, 9, -7, -4, -9).

Read more »

Šele enajstletna Ptujčanka Kiara Šegula še naprej navdušuje s svojimi igrami v Avstriji, kjer v zadnjih dveh sezonah igra za ekipo Carinthia Winds. Minulo nedeljo je naslovoma državne prvakinje v kategoriji do 11 in 13 let dodala še naslov avstrijske prvakinje do 15 let. V finalu je premagala Nadine Kettler.

Read more »

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca bo v tretjem krogu kvalifikacij za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Nantesu v Franciji, v torek, ob 17. uri, na Otočcu, gostila reprezentanco Ukrajinke. Mlade Slovenke, ki so se izkazale z zelo dobro igro na ekipnem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem, bodo proti peto uvrščeni reprezentanci sveta, igrale brez selektorke Vesne Ojsteršek in igralke Ane Tofant, ki sta bili v soboto v Italiji udeleženki hude prometne nesreče.

Read more »

V torek se bo v Hongkongu začel drugi letošnji turnir svetovne serije, na katerem bo nastopila tudi trojica slovenskih namiznoteniških igralcev. Kot prva se bosta v boj podala Darko Jorgič in Deni Kožul, ki bosta turnir do 21 let začela v prvem krogu. Oba bosta, tako kot Bojan Tokič, v torek začela tudi z nastopi v kvalifikacijskih bojih za uvrstitev na glavni članski turnir.

  Read more »

Na mladinskem odprtem prvenstvu Slovaške v Senecu je od slovenske trojke do najboljšega rezultata prišla Aleksandra Vovk, ki je v dvojicah z Madžarko Helgo Dari prebila do četrtfinala. Uvrstitev v polfinale sta slovensko-madžarski kombinaciji preprečili Japonki Honami Nakamori in Sakura Yokoi, ki sta zmagali s 3:2. V ekipni konkurenci so Slovenke, ob Vovkovi sta bili na Slovaškem še Lea Paulin in Lara Opeka, osvojile 14. mesto, med posameznicami pa se je v glavni turnir uvrstila Lea Paulin in tekmovanje končala v drugem krogu.

Read more »

Na drugem 8 za mladinke in mladince v letošnji sezoni sta bila v Velenju najboljša Tjaša Novak (Kajuh Slovan), ki je presenetila prvo nosilko Katarino Stražar (Mengeš), tretja pa je bila Nuša Vogrinčič (Kema). Med mladinci je slavil Rok Trtnik (Mengeš), drugi je bil Matija Novel (Arrigoni), tretji pa Luka Breznik (Inter Diskont).

Read more »

Miha Štamcar, 19.05.2018 ob 22:43

Že v torek je Arrigoni v prvi polfinalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske v gosteh premagal Kajuh Slovan, medtem ko je bila Vesna danes v domači dvorani v Zalogu prav tako s 5:2 boljša od Logatca. Tudi v ligi Vzajemna 1. SNTL moški sta v obeh polfinalnih obračunih končnice slavili ekipi, ki sta bili po rednem delu tekmovanja na prvem mestu. Zanimivo je, da sta obe ekipi slavili s 5:3, Krka v Puconcih, Inter Diskont I pa v Mariboru. Druge tekme bodo na sporedu v sredo, 23. maja, morebitne tretje pa v soboto, 26. maja.

Read more »

Selektorka slovenske ženske reprezentance Vesna Ojsteršek in Ana Tofant, ki je igrala na nedavnem ekipnem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem, sta danes ponoči okoli tretje ure doživeli hudo prometno nesrečo med Latisano in San Giorgio di Nogaro v smeri proti Trstu. Na srečo sta jo Ojsterškova in Tofantova odnesli brez hujših posledic, obe sta že doma, po zadnjih informacijah pa je bilo 26 ranjenih.

Read more »

V nedeljo bo v Velenju na sporedu drugi letošnji TOP 8 za mladinke in mladince, rojene leta 2000, in mlajše. Na prvem v Cerknici je bila med mladinkami najboljša Lea Paulin (Arrigoni), medtem ko je pri mladincih slavil Rok Trtnik (Mengeš). Zaradi nastopa na mladinskem odprtem prvenstvu Slovaške Paulinova ne bo nastopila v Velenju, kjer igrata tudi Aleksandra Vovk in Lara Opeka, medtem ko naj bi v Velenju nastopili vsi najboljši slovenski mladinci. Manjkal naj bi le Žiga Kristjan Žigon.

Read more »

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca, ki je na ekipnem svetovnem prvenstvu na Švedskem osvojila 17. mesto, je z izjemo Jana Žibrata v četrtek odpotovala na krajšo azijsko turnejo. Po turnirju svetovne serije v Hongkongu bodo Bojan Tokič, Darko Jorgič in Deni Kožul igrali še na ITTF World Tour Platinumu v Shenzenu na Kitajskem.

Read more »

Zaradi nastopa slovenske reprezentance na odrtem mladinskem turnirju na Slovaškem je bila prva polfinalna tekma končnice v ligi Vzajemna 1. SNTL za ženske na sporedu že v torek. V njej je branilec naslova, Arrigoni iz Izole, v Ljubljani premagal Kajuh Slovan s 5:2. V soboto se bosta v drugem polfinalnem obračunu pomerili ekipi Vesne in Logatca, v soboto pa bodo na sporedu tudi prve polfinalne tekme končnice v ligi Vzajemna 1. SNTL moški, para pa sta Kema I – Krka in Maribor – Inter Diskont I. Naslova iz lanske sezone branita Arrigoni in Krka. V polfinalu in finalu se igra na dve zmagi.

Read more »

Na povratni polfinalni tekmi A-1 italijanske ženske lige je ekipa Teco Auto Cortemaggiore, ki jo vodi selektorka slovenske ženske reprezentance Vesna Ojsteršek, zanjo pa igra slovenska reprezentantka Ana Tofant, na domačem igrišču igrala neodločeno z ekipo ASV Eppan Tischtennis. Odločilno zmago za remi, s katerim se je Cortemmagiore, ki je na prvi tekmi v gosteh zmagal s 4:2, je prispevala prav Tofantova.

Read more »

V organizaciji NTK Savinja je v Grižah danes potekal prvi TOP 8 za mlajše kadete in kadetinje. Na izredno izenačenem turnirju je v prvi skupini med mlajšimi kadeti prvo mesto osvojil Miha Podobnik (Logatec), ki je zbral 13 točk, kolikor sta jih imela tudi drugouvrščeni Aleks Ušaj (Letrika) in tretjeuvrščeni Aljaž Bobek (Interdiskont). Napeto in izenačeno je bilo tudi med mlajšimi kadetinjami, kjer se je prvega mesta veselila Kiara Šegula (CarinthiaWinds), druga je bila prav tako z enim porazom Tina Cafuta (Muta), tretja pa Polona Horvat (Interdiskont).

Read more »

Nekdanji slovenski reprezentant Uroš Slatinšek, ki od letošnje sezone igra v vse močnejši avstrijski prvi bundesligi, je v soboto s svojo ekipo SPG Linz na zaključnem turnirju v Welsu, v odločilni tekmi za tretje mesto s 4:2 premagal SG Stockerau. S trinajstimi zmagami in devetimi porazi je Uroš Slatinšek sezono končal tudi med TOP 10 igralci lige.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico