Mladi

Šele enajstletna Ptujčanka Kiara Šegula še naprej navdušuje s svojimi igrami v Avstriji, kjer v zadnjih dveh sezonah igra za ekipo Carinthia Winds. Minulo nedeljo je naslovoma državne prvakinje v kategoriji do 11 in 13 let dodala še naslov avstrijske prvakinje do 15 let. V finalu je premagala Nadine Kettler.

Read more »

Na mladinskem odprtem prvenstvu Slovaške v Senecu je od slovenske trojke do najboljšega rezultata prišla Aleksandra Vovk, ki je v dvojicah z Madžarko Helgo Dari prebila do četrtfinala. Uvrstitev v polfinale sta slovensko-madžarski kombinaciji preprečili Japonki Honami Nakamori in Sakura Yokoi, ki sta zmagali s 3:2. V ekipni konkurenci so Slovenke, ob Vovkovi sta bili na Slovaškem še Lea Paulin in Lara Opeka, osvojile 14. mesto, med posameznicami pa se je v glavni turnir uvrstila Lea Paulin in tekmovanje končala v drugem krogu.

Read more »

Na drugem 8 za mladinke in mladince v letošnji sezoni sta bila v Velenju najboljša Tjaša Novak (Kajuh Slovan), ki je presenetila prvo nosilko Katarino Stražar (Mengeš), tretja pa je bila Nuša Vogrinčič (Kema). Med mladinci je slavil Rok Trtnik (Mengeš), drugi je bil Matija Novel (Arrigoni), tretji pa Luka Breznik (Inter Diskont).

Read more »

V nedeljo bo v Velenju na sporedu drugi letošnji TOP 8 za mladinke in mladince, rojene leta 2000, in mlajše. Na prvem v Cerknici je bila med mladinkami najboljša Lea Paulin (Arrigoni), medtem ko je pri mladincih slavil Rok Trtnik (Mengeš). Zaradi nastopa na mladinskem odprtem prvenstvu Slovaške Paulinova ne bo nastopila v Velenju, kjer igrata tudi Aleksandra Vovk in Lara Opeka, medtem ko naj bi v Velenju nastopili vsi najboljši slovenski mladinci. Manjkal naj bi le Žiga Kristjan Žigon.

Read more »

V organizaciji NTK Savinja je v Grižah danes potekal prvi TOP 8 za mlajše kadete in kadetinje. Na izredno izenačenem turnirju je v prvi skupini med mlajšimi kadeti prvo mesto osvojil Miha Podobnik (Logatec), ki je zbral 13 točk, kolikor sta jih imela tudi drugouvrščeni Aleks Ušaj (Letrika) in tretjeuvrščeni Aljaž Bobek (Interdiskont). Napeto in izenačeno je bilo tudi med mlajšimi kadetinjami, kjer se je prvega mesta veselila Kiara Šegula (CarinthiaWinds), druga je bila prav tako z enim porazom Tina Cafuta (Muta), tretja pa Polona Horvat (Interdiskont).

Read more »

V nedeljo, 13. maja, bo v Grižah na sporedu prvi letošnji Top 8 za mlajše kadetinje in mlajše kadete. Pravico nastopa imajo rojeni leta 2005 in mlajši. Skupine so določene glede na uvrstitev na ustrezni jakostni lestvici (upoštevajo se točke dosežene v tekoči sezoni – to je prvi stolpec pri seštevku točk na jakostni lestvici), lastna izbira selektorja do največ 25-odstotkov, letnico rojstva (prednost imajo mlajši-e), najboljša posamezna uvrstitev na ustrezni trenutni jakostni lestvici, žreb. Tekmovanje se bo v organizaciji NTK Savinja v dvorani v Grižah začelo ob 10. uri.

Read more »

V organizaciji Ping pong kluba Rakek je v dvorani v Cerknici v soboto in nedeljo potekalo letošnje državno prvenstvo za kadete in kadetinje v posamični konkurenci in v dvojicah. Največ uspeha sta imela Sara Tokič (Letrika) in Aljaž Godec (Interdiskont), ki sta bila najboljša tako v posamični konkurenci kot v igri dvojic. Tokičeva je med dvojicami slavila z Blažko Harkai (Kema), Godec pa z Luko Stražišarjem (PPK Rakek), medtem ko je med mešanima dvojicama naslov pripadel  Mitji Omerzelu (ŠD SU) in Nuši Kadiš (Interdiskont).

Read more »

Medtem ko se v Halmstadu najboljši igralci in igralke namiznega tenisa borijo za naslov ekipnega svetovnega prvaka, bo v Cerknici, v organizaciji Ping pong kluba Rakek v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo Slovenije za kadetinje in kadete v posamični konkurenci in v dvojicah. Lani sta bila v Komendi najboljša Matija Novel (Arrigoni) in Lea Paulin, ki letos ne nastopata več v tej kategoriji, oba pa sta bila najboljša še v igri dvojic in v mešanih dvojicah.

Read more »

Na državnem prvenstvu za mladinke in mladincev, ki je v soboto in nedeljo v organizaciji NTK Arrigoni potekalo v Izoli, sta bila med posamezniki najboljša Lea Paulin (Arrigoni) in Rok Trtnik (Mengeš). Slednji se je naslova državnega prvaka veselil tudi v moških dvojicah v paru s klubskim soigralcem Aljažem Frelihom, v mešanih dvojicah pa s klubsko soigralko Taro Kobetič. Po pričakovanjih sta bili v ženskih dvojicah najboljši Katarina Stražar (Mengeš) in Aleksandra Vovk (Krka).

Read more »

Izola bo v soboto in nedeljo prizorišče 27. državnega prvenstva za mladinke in mladince v posamični konkurenci in v dvojicah. Prva nosilka med mladinkami bo Katarina Stražar (Mengeš), ki bo največje konkurentke imela v Lei Paulin (Arrigoni) in Aleksandri Vovk (Krka), pri mladincih bo prvi nosilec Rok Trtnik (Mengeš), drugi Matija Novel (Arrigoni) in tretji Aljaž Frelih (Mengeš).

Read more »

Na tretjem odprtem prvenstvu za kadetinje in kadete v Škofji Loki sta imela po koncu tekmovanja največ razlogov za dobro voljo Gaja Kobetič in Žiga Kristjan Žigon. Kobetičeva, članica Mengša, je v finalu s 3:0 (6, 7, 11) premagala Anamarijo Horvat (Sobota), medtem ko je bil Žigon, sicer član Inter Diskonta iz Raven, s 3:2 (-6, 11, 7, -6, 2) boljši od Mihaela Kocjančiča (Arrigoni).

Read more »

Miha Štamcar, 23.03.2018 ob 22:28

Na mladinskem in kadetskem premium ITTF turnirju v italijanskem Lignanu so bili danes na sporedu ekipni boji. Od štirih slovenskih ekip so se skozi kvalifikacije prebile le slovenske mladinke, ki so po porazu s Kanado z 2:3 in zmagi nad Italijo s 3:1 osvojile prvo mesto v svoji skupini. V soboto se bodo v četrtfinalu pomerile z Belorusijo.

Read more »

Na mladinskem in kadetskem premium ITTF turnirju v italijanskem Lignanu sta do najboljšega izida prišli državni prvakinji do 21 let Katarina Stražar in Aleksandra Vovk, ki sta jima napredovanje v finale v igri dvojic preprečili Kitajki Yi Chen in Wu Yangchen in še to po hudem boju s 3:2 (-11, -12, 9, 9, 5). Pred tem sta v četrtfinalu priredili senzacijo in premagali prvi nosilki, Romunki Andre Dragoman in Tanio Plaian s 3:1 (-8, 6, 8, 6).

Read more »

Na državnem prvenstvu do 21 let sta v članski konkurenci manjkala Darko Jorgić in Deni Kožul, v njuni odsotnosti pa je v klubskem obračunu Krke Tilen Cvetko s 4:3 (7, 7, -3, 8, -9, -9, 7) premagal Petra Hribarja. Cvetko in Hribar sta v Novem mestu slavila tudi med dvojicami, v finalu pa sta s 3:0 (9, 8, 5) ugnala Damjana Zelka in Luko Norčiča (Kema). Na ženskem turnirju je za presenečenje poskrbela 15-letna Lea Paulin (Arrigoni), ki je bila s 4:1 (-7, 5, 9, 8) boljša od Ane Tofant (Mengeš). Paulinova in Tofantova sta bili blizu naslova državnih prvakinj tudi med dvojicami, saj sta se uvrstili v finale, kjer sta ju s 3:2 (8, -9, 10, -4, 7) zaustavili Katarina Stražar in Aleksandra Vovk (Mengeš/Krka).

Read more »

Na državnem prvenstvu mlajših kadetinj in kadetov v Novem mestu sta naslova državnih prvakov osvojila Sara Tokič (Letrika) in Aljaž Bobek (Mengeš) in Aljaž Bobek (Fužinar Inter diskont). Nečakinja Bojana Tokiča je v finalu s 3:0 (8, 6, 6) premagala Laro Belaj (Kema), Bobek pa je bil s 3:0 (9, 4, 9) boljši od Davida Grada (Mengeš). Med dvojicami sta slavili Lara Belaj in Kiara Šegula (Kema/tujina), ki sta v dramatičnem finalnem obračunu slavili proti dvojici Polona Horvat in Tina Cafuta (Fužinar Inter diskont/Muta) ter Aljaž Bobek in Blaž Lapajne (Fužinar Inter diskont/Muta), ki sta ugnala Matica Čoparja in Brina Vovka Petrovskega (Savinja) s 3:1 (-7, 9, 9, 7).

Read more »

Preskoči na orodno vrstico