Člani

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca bo v tretjem krogu kvalifikacij za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Nantesu v Franciji, v torek, ob 17. uri, na Otočcu, gostila reprezentanco Ukrajinke. Mlade Slovenke, ki so se izkazale z zelo dobro igro na ekipnem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem, bodo proti peto uvrščeni reprezentanci sveta, igrale brez selektorke Vesne Ojsteršek in igralke Ane Tofant, ki sta bili v soboto v Italiji udeleženki hude prometne nesreče.

Read more »

V torek se bo v Hongkongu začel drugi letošnji turnir svetovne serije, na katerem bo nastopila tudi trojica slovenskih namiznoteniških igralcev. Kot prva se bosta v boj podala Darko Jorgič in Deni Kožul, ki bosta turnir do 21 let začela v prvem krogu. Oba bosta, tako kot Bojan Tokič, v torek začela tudi z nastopi v kvalifikacijskih bojih za uvrstitev na glavni članski turnir.

  Read more »

Miha Štamcar, 19.05.2018 ob 22:43

Že v torek je Arrigoni v prvi polfinalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske v gosteh premagal Kajuh Slovan, medtem ko je bila Vesna danes v domači dvorani v Zalogu prav tako s 5:2 boljša od Logatca. Tudi v ligi Vzajemna 1. SNTL moški sta v obeh polfinalnih obračunih končnice slavili ekipi, ki sta bili po rednem delu tekmovanja na prvem mestu. Zanimivo je, da sta obe ekipi slavili s 5:3, Krka v Puconcih, Inter Diskont I pa v Mariboru. Druge tekme bodo na sporedu v sredo, 23. maja, morebitne tretje pa v soboto, 26. maja.

Read more »

Selektorka slovenske ženske reprezentance Vesna Ojsteršek in Ana Tofant, ki je igrala na nedavnem ekipnem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem, sta danes ponoči okoli tretje ure doživeli hudo prometno nesrečo med Latisano in San Giorgio di Nogaro v smeri proti Trstu. Na srečo sta jo Ojsterškova in Tofantova odnesli brez hujših posledic, obe sta že doma, po zadnjih informacijah pa je bilo 26 ranjenih.

Read more »

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca, ki je na ekipnem svetovnem prvenstvu na Švedskem osvojila 17. mesto, je z izjemo Jana Žibrata v četrtek odpotovala na krajšo azijsko turnejo. Po turnirju svetovne serije v Hongkongu bodo Bojan Tokič, Darko Jorgič in Deni Kožul igrali še na ITTF World Tour Platinumu v Shenzenu na Kitajskem.

Read more »

Zaradi nastopa slovenske reprezentance na odrtem mladinskem turnirju na Slovaškem je bila prva polfinalna tekma končnice v ligi Vzajemna 1. SNTL za ženske na sporedu že v torek. V njej je branilec naslova, Arrigoni iz Izole, v Ljubljani premagal Kajuh Slovan s 5:2. V soboto se bosta v drugem polfinalnem obračunu pomerili ekipi Vesne in Logatca, v soboto pa bodo na sporedu tudi prve polfinalne tekme končnice v ligi Vzajemna 1. SNTL moški, para pa sta Kema I – Krka in Maribor – Inter Diskont I. Naslova iz lanske sezone branita Arrigoni in Krka. V polfinalu in finalu se igra na dve zmagi.

Read more »

Na povratni polfinalni tekmi A-1 italijanske ženske lige je ekipa Teco Auto Cortemaggiore, ki jo vodi selektorka slovenske ženske reprezentance Vesna Ojsteršek, zanjo pa igra slovenska reprezentantka Ana Tofant, na domačem igrišču igrala neodločeno z ekipo ASV Eppan Tischtennis. Odločilno zmago za remi, s katerim se je Cortemmagiore, ki je na prvi tekmi v gosteh zmagal s 4:2, je prispevala prav Tofantova.

Read more »

Nekdanji slovenski reprezentant Uroš Slatinšek, ki od letošnje sezone igra v vse močnejši avstrijski prvi bundesligi, je v soboto s svojo ekipo SPG Linz na zaključnem turnirju v Welsu, v odločilni tekmi za tretje mesto s 4:2 premagal SG Stockerau. S trinajstimi zmagami in devetimi porazi je Uroš Slatinšek sezono končal tudi med TOP 10 igralci lige.

Read more »

V Laškem se je v soboto slavnostno sklenil največji namiznoteniški turnir za športnike invalide na svetu. Mesto ob Savinji je gostilo 15. Slovenia Open Thermana Laško, kjer je sodelovalo 367 športnic in športnikov iz 44 držav. Tekmovanje je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije. Nagrade najboljšim je podeljevala tudi Biljana Todorović, izvršna podpredsednica NTZS.

Read more »

Zaradi klubskih obveznosti je Aleksandra Vovk, ki je tako prijetno presenetila na ekipnem svetovnem prvenstvu na Švedskem, morala izpustiti tretji članski odprti turnir Republike Slovenije. Namesto v Puconcih je igrala v avstrijskem Welsu, na zaključnem turnirju bundeslige. Po dveh zmagah v zadnjih dveh krogih druge avstrijske ekipe je njena ekipa Ossiachersee Bodensdorf v kvalifikacijah za uvrstitev v prvo avstrijsko ligo premagala letos sedmouvščreno ekipo prve bundeslige Übelbach s 4:1. Z dvema posamičnima zmagama se je izkazala prav 17-letna Vovkova, ki je bila z veteranko Evelyn Schätzer uspešna tudi v igri dvojic, eno zmago pa je prispevala nekdanja slovenska reprezentantka Špela Burgar.

Read more »

Na tretjem letošnjem odprtem turnirju Republike Slovenije za članice in člane sta v Puconcih v odsotnosti reprezentantov, ki so nastopili na ekipnem svetovnem prvenstvu na Švedskem, prvo mesto osvojila Ivana Zera (Vesna) in Tom Šfiligoj (tujina). Druga nosilka turnirja Ivana Zera je v finalu s 4:1 (8, 6,9, -10, 4) premagala Laro Opeko (Kajuh Slovan), medtem ko je bil Šfiligoj v boju za prvo mesto boljši od Bojana Ropoše (Kema) s 4:1 (11, 14, 5, -4, 14). Read more »

Tudi predzadnji dan 15. Slovenia Open Thermana Laško, ki velja za največji namiznoteniški turnir na svetu, ni minil brez slovenskih uspehov. Tokrat gredo zasluge trojici Luka Trtnik, Primož Kancler in Bojan Lukežič.

Read more »

V Laškem se je nadaljeval posamični del obračunov na 15. Slovenia Openm Thermana Laško, ki velja za največji namiznoteniški turnir za športnike invalide. V zaključnih bojih je imela svoja predstavnika tudi Slovenija. Danes so se začeli tudi že ekipni boji.

Read more »

Prvi dan 15. turnirja Slovenia Open Thermana Laško v namiznem tenisu za invalide  je prinesel precej zadovoljstva tudi v slovenski tabor. Luka Trtnik in Andreja Dolinar sta se uvrstila v osmino finala, ki se začne jutri po 9. uri. Ponoči bo opravljen žreb, ko bosta naša predstavnika dobila tekmece. Tekmovanje v posamični konkurenci za najboljše športnice in športnike invalide v namiznem tenisu so sklenili Barbara Meglič, Bojan Lukežič in Primož Kancler.

Read more »

Po ekipnem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem, kjer sta slovenski reprezentanci prikazali dobre igre, se namiznoteniško dogajanje spet seli na domača tla. Kot nekakšen uvod v polfinalne boje končnice v obeh 1. SNTL, bo v soboto v Puconcih na sporedu tretji letošnji odprti turnir za člane in članice. Prijave so možne še v petek, 11. maja, do 12. ure.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico